Senin, 09 Mei 2016

Syiiran Gus Mus


Syi'iran Gus Mus :

Duh poro ikhwan ayo do iman
ojo do lali maring pengeran.
Ono ing ndunyo ibadah sing tenan
ibadah sholat ugo wiridan

Duh poro ikhwan kang sami iman
ayo kang yakin takdir pengeran
Kang paring rohmat lan kecukupan
urip ing ndunyo rukun lan aman

Syarat lan niat kudu kang tepat
yakin lan mantep laku syari’at
Ibadah wajib ugo kang sunnat
supados kito angsal syafa’at

Duh ikhwan muslim ugi muslimat
kang aqil baligh ayo do baiat
Supoyo dzikir di duwe sanat
sambung robite Nabi Muhammad

Yen baiat kudu ing mursyid aji
sanate sambung teng kanjeng Nabi
Silsilah dadi tekene ati
oleh barokah padange ati

Ayem atine jek pribadine
maksud ilallah ing pikirane
Istiqomah ngajo khususiyahe
dzikir lan suluk ra dilalek’ke

Roso manfa’at ing usahane
sitik lan akeh nriman atine
Dunyone subur makmur akhirate
tentrem awak’e sak kluargane

Tulis lan moco iku syari’at
lakune amal iku tarekat
Rasane amal iku hakekat
ikhsan dumunung temu ma’rifat

Amin Ya Allah mugi manfa’at
sedoyo amal pikantuk berkat
Nikmat ing ndunyo ugi akhirat
metu nyawane khusnul khotimah

Source: KBAswaja
Advertisement
edit post icon
POSTING LAIN Next Post
JUDUL LAIN Previous Post
POSTING LAIN Next Post
JUDUL LAIN Previous Post
 

Ketik email Anda di bawah ini