Lirik Syiir Ilahilas (Pengakuan Dosa) oleh Hj. Maryam Ahmad Musthofa
Cari Berita

Advertisement

Loading...

Lirik Syiir Ilahilas (Pengakuan Dosa) oleh Hj. Maryam Ahmad Musthofa

Duta Islam #01
Senin, 11 November 2019
Loading...

ilahilas teks lirik lengkap hj. maryam ahmad musthofa
Makam Hj. Maryam Ahmad Musthofa.

Dutaislam.com - Hj. Maryam Ahmad Musthofa adalah seorang ahli Al-Qur'an dari Mangkuyudan Solo. Berikut ini syiir yang biasa beliau lantunkan. Menggunakan Ilahilas Tulil Firdausi Ahla dalam syiirnya.

Ilaahi lastulil Firdausi ahlan wala aqwa ‘ala naril jakhimi
Fahabli taubatan waghfir dzunubi fainnaka ghofiruddzambil ‘adhimi

Duh yaa Robbi kulo nyuwun diparingi
Lesan kathah nderes Qur’an ingkang suci

Lan sageto kulo nderek dawuh Qur’an
Pejah kulo nyuwun Islam sarto Iman

Duh yaa Robbi kulo nyuwun remen nderes
Qur’an kelawan lahir batin ingkang leres

Qur’an iku panutane wong muslimin
Wal muslimat wal mu’minal wal mu’minin

Moco Qur’an agung banget paedahe
Namung kudu netepi toto kramane

Mergo akeh wong kang moco Qur’an tompo
Ing bebendu sebab ora toto kromo

Wus tumindak zaman kuno lan saiki
Moco Qur’an kito kudu ngati-ati

Nggepok Qur’an ora keno tanpo wudlu
Mulo siro ojo podho grusa grusu

Moco Qur’an kudu nanggo toto kromo
Ora keno sak penak’e lan sembrono

Biso ugo moco Qur’an nggo sembrono
Dadi jalarane kufur kapitunan

Yen pinuju ono uwong moco Qur’an
Kito kudu ngrungokake kang temenan

Yen ngrungokake mesti oleh ganjaran
Nyepelekke mesti tompo ing pasiksan

Mekruh zaman patang puluh dino ora
Khatam Qur’an ing sepisan wae ora

Wus cekak’e saben tahun ojo kurang
Ngatamake Qur’an kaping rong ambalan

Lamun khatam ing sak Qur’an pamacane
Iku enggal mustajab ing panyuwune

Ana ndunyo Alloh leh’e nyembadani
Ing utowo nemu bejo yen wus mati

Wong kang ahli moco Qur’an ora susah
Besuk ing dino qiyamat mesti bungah

Omah kanggo moco Qur’an jembar rizqine
Wong sing manggon jo samar susah atine

Allah mesti paring ati seneng ayem
Tentrem jenjem ati nrimo roso marem

Moco Qur’an senajan ora mangerti
Surasane mesti ginanjar sayekti

Syukur biso ngerti opo surasane
Iku ingkang banget agung ganjarane

Naming ojo podo udud lan caturan
Lahan ono sanding wong moco Qur’an

Mulo ayo poro konco ngaji Qur’an
Supoyo kito mbesuk tompo ganjaran

Ngaji tembung arab ojo podho lali
Supoyo mangerti Qur’an kang sayekti

Duh yaa Robbi kulo nyuwun diparingi
Saget ngamal ngelmu ingkang kulo tampi

Gusti Allah kulo nyuwun remen nderes
Qur’an kelawan lahir batin ingkang leres

Lan sageto kulo nderek dawuh Qur’an
Pejah kulo nyuwun Islam sarto Iman


Demikian teks lengkap syiir Ilahilas dari Hj. Maryam Ahmad Musthofa beserta syair bahasa Jawa nya, yang juga dilantunkan Habib Syech saat haul beliau. [dutaislam.com/ab]

Loading...