Teks Lirik Sholawat Jawa - Padang Bulan (Habib Syech bin Abdul Qodir)
Cari Berita

Advertisement

Loading...

Teks Lirik Sholawat Jawa - Padang Bulan (Habib Syech bin Abdul Qodir)

Duta Islam #01
Kamis, 19 Desember 2019
Loading...

teks syiir jawa padang bulan habib luthfi bin yahya
Padang Bulan teks syiir Jawa.

Dutaislam.com - Ini adalah syiir yang biasa dilantunkan Habib Syech bin Abdul Qadir sebagai syiir Jawa yang dikenal judulnya ditulis oleh Sunan Kalijaga (bukan liriknya).

- Lirik Padang Bulan - 


اللّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا وَمَوْلاَنَا مُحَمَّدٍ
عَدَدَ مَا فِي عِلْمِ اللهِ صَلاَةً دَائِمَةً بِدَوَامِ مُلْكِ اللهِ

(Allohumma Sholli wa Sallim ‘alaa sayyidinaa wa maulanaa Muhammadin) 2x
(‘Adada maa fii ‘ilmillahi Sholatan daaimatan bidawaami mulkillaahi) 2x

Padang bulan, padange koyo rino.
Rembulane sing ngawe-awe
Ngelengake, ojo turu sore.
Kene tak critani, kanggo sebo mengko sore

Lamun wong tuwo keliru mimpine
Ngalamat bakal getun mburine
Wong tuwo loro, kundur ing ngarso pengeran
Anak putune, rame rame rebutan warisan

Wong tuwa loro, ing njero kubur anyandang susah
Sebab mirsani, putera puterine ora ngibadah
Kang den arep-arep, yoiku turune rahmat
Jebul kang teka - Jebul kang teka, nambahi fitnah

Iki dino, ojo lali lungo ngaji
Takon marang, Kyai Guru kang pinuji
Enggal siro, ora gampang kebujuk syetan
Insya Alloh, kito menang lan kabegjan

Jaman kepungkur, ono jaman jaman buntutan
Esuk-esuk, rame rame luru ramalan
Gambar kucing, dikira gambar macan
Bengi diputer - bengi diputer, metu wong edan

Kurang puas kurang puas, luru ramalan
Wong ora waras wong ora waras, dadi takonan
Kang ditakoni, ngguyu cekaka’an
Jebul kang takon - jebul kang takon, wis ketularan

Demikian teks sholawat Jawa berjudul Padang Bulan sebagai pengingat kepada manusia agar selalu ingat kepada Allah. Baca juga: Habib Syech dalam Lirik Sholawat Syiir NU versi Padang Bulan. [dutaislam.com/ab]

Loading...
close
Banner iklan disini