Teks Lirik Shalawatan Ajaran Walisongo (Versi Jawa)
Cari Berita

Advertisement

Loading...

Teks Lirik Shalawatan Ajaran Walisongo (Versi Jawa)

Duta Islam #01
Minggu, 10 November 2019
Loading...

teks lirik ajaran walisongo
Foto gambar para Walisongo.

Dutaislam.com - Disebut syair Walisongo karena di dalamnya menyinggung ajaran para Walisongo. Disebut versi Jawa karena teks nya berbahasa Jawa. Berikut selengkapnya.

Allahumma sholli wa sallim 'ala
Sayyidina wa Maulana Muhammadin
'Adada ma fi'ilmillahi sholatan
Daimatan bidawami mulkillahi

Do elingo iki zamane wis tuwo
Tuntunan agomo do dianggep kuno
Lakonono ajarane Walisongo
Sing ra kerso ojo nyacat ojo ngino

Ajarane Walisongo werno-werno
Dzikir tahlil kirim dungo lakonono
Moco Qur’an lan sholawat kulinakno
Ziaroh kubur ojo nganti dilale’no

Ono carane dakwah klawan budoyo
Umpamane koyo Sunan Kalijogo
Pituture mlebu ati ora kroso
Tuntunan agomo biso diamalno

Wis kabukten rikolo zaman sa'mono
Akeh poro manungso nyembah braholo
Banjur sadar laku musyrik ditinggalno
Podo nderek ajarane Walisongo

Ono wali asmane Sunan Giri
Ngajari urip iki ben ati-ati
Ojo nganti-ojo nganti kelelp geni

Sunan Drajat ora mikir pangkat
Ngajari urip slamet dunya akhirat
Bebarengan moco sholawat

Walisongo manggon ing tanah Jowo
Sunan Ampel nganti Sunan Kalijogo
bebarengan melebu suargo...


Demikian teks lirik shalawatan ajaran Walisongo. Semoga bermanfaat. [dutaislam.com/ab]

close
Banner iklan disini